Το Cream of Tartar, γνωστό και ως Κρεμόριο, είναι ένα φυσικό συστατικό που έχει ευρεία χρήση στον κόσμο της μαγειρικής. Αν και μπορεί να φαίνεται άγνωστο για πολλούς, το Cream of Tartar προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες εφαρμογές και οφέλη. Στο άρθρο αυτό, θα εξερευνήσουμε τι είναι το Cream of Tartar, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και θα παρουσιάσουμε μια από τις πιο γνωστές συνταγές που περιλαμβάνουν αυτό το φυσικό συστατικό.

Τι Είναι το Cream of Tartar (Κρεμόριο):

Το Cream of Tartar είναι ουσιαστικά το κομμάτι του τρυγικού οξέος που παράγεται κατά την επεξεργασία των σταφυλιών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το όξινο τρυγικό κάλιο ή κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο, που κατακάθεται στους τοίχους των βαρελιών κατά τη διάρκεια της ζύμωσης του κρασιού. Αφού αφαιρεθεί από τα βαρέλια και καθαριστεί, μετατρέπεται σε μια ασθενή αλεύρωδη σκόνη, το Cream of Tartar.

Χρήσεις του Cream of Tartar (Κρεμόριου):

Το Cream of Tartar έχει πολλές χρήσεις και οφέλη. Εδώ είναι μερικές από τις κύριες χρήσεις του:

  1. Στη Μαγειρική: Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αεράτου ζυμαρικού, όπως αφράτα κέικ και μπισκότα.
  2. Στη Ζαχαροπλαστική: Είναι άριστο φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας και αρωματικό συστατικό. Αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρέγκα και γλάσα (για να μη χάνουν τον όγκο τους, αλλά και για το άσπρο χρώμα που τους προσδίδει), στα σιρόπια για να μη ζαχαρώνουν και σε άλλες παρασκευές.

Συνταγή: Μαρέγκα με Cream of Tartar

Τώρα που γνωρίζουμε τα οφέλη του Cream of Tartar στη ζαχαροπλαστική, ας δοκιμάσουμε μια συνταγή που χρησιμοποιεί αυτό το φυσικό συστατικό:

Υλικά:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Cream of Tartar
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100°C.
  2. Βάλτε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίστε να τα χτυπάτε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  3. Όταν αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέστε το Cream of Tartar και συνεχίστε να χτυπάτε.
  4. Αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη σιγά-σιγά, μια κουταλιά τη φορά, μέχρι να πάρετε γυαλιστερό και σταθερό αφρό.
  5. Προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι.
  6. Με ένα κουτάλι ή με μια σακούλα τυλιγμένη σε κορνέ, σχηματίστε μικρά κουλουράκια από το μείγμα και τοποθετήστε τα σε ψηφίδες χαρτί αλουμινίου.
  7. Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσά.

Αυτή η συνταγή δημιουργεί νόστιμα και αφράτα κουλουράκια μαρέγκας. Απολαύστε τα με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

Το Cream of Tartar (Κρεμόριο) είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να βελτιώσει τις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας παρασκευές. Αποκτήστε το Chemco Cream Of Tartar (Κρεμόριο) 1kg και ανακαλύψτε τη διαφορά που μπορεί να κάνει στις δημιουργίες σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και προϊόντα φυσικής προέλευσης, επισκεφθείτε το "galenicpharmacy.gr" και εξερευνήστε την ποικιλία των προϊόντων μας.